Directeuren

Lonely at the top!

De agenda is vol, de weken vliegen voorbij en je hebt weinig tijd en rust voor dieper liggende vragen zoals:

• Heb ik nog wel plezier in mijn werk?

• Kan ik mijn MT, Raad van bestuur en/of commissarissen in vertrouwen nemen?

• Met wie kan ik dit bespreken?

Modern management vraagt om een afgewogen mix van cognitief, strategisch, sociaal en emotioneel leiderschap. De werkelijkheid is complex, grillig en vaak weerbarstiger dan je wilt en je hebt regelmatig het gevoel er alleen voor te staan: ‘it’s lonely at the top!’

Afstand nemen
Voor het nemen van afstand laat de dagelijkse agenda weinig ruimte. Je wordt telkens weer in operationele onderwerpen getrokken. Veel leiders ervaren het als buitengewoon nuttig om met ‘lotgenoten’ van gedachten te wisselen. Helaas blijft het vaak bij een toevallig gesprek. Zinvol maar net iets te incidenteel en vrijblijvend.

Doel programma
‘Directeuren’ gaat een stap verder. Jouw persoonlijke thema’s vliegen we aan vanuit verschillende invalshoeken. Jij met je eigen dilemma’s en jij in relatie tot je omgeving.

Start: 9 november

Voor meer informatie kijk hier

Wat voorgangers zeiden

Edward Nagel, eigenaar en oprichter Orange Spark

“Directeuren voor Directeuren  laat je zien dat je soms een afslag te laat van je ‘eigen rotonde’ gaat – of erger, onnodig een extra rondje rijdt. Door dit te ervaren en inzichten met elkaar te delen (nieuwe en bestaande) zet je deze zelf om in eigen acties.Wat mij betreft is DvD een aanrader”.

Maarten de Booij, directeur Woningbouwvereniging de Leeuw van Putten

“Door de  veilige omgeving  en de kleine groepsgrootte wordt snel diepgang bereikt. Dit gekoppeld aan  individueel maatwerk levert direct praktische en bruikbare inzichten op”.

directeuren

Reacties

Plaats een bericht